“De BVK-cursus heeft mij duidelijke handvatten gegeven om in mijn praktijk voor kinderfysiotherapie mee aan de slag te gaan. Ik vond de cursus zeer praktisch en goed in elkaar zitten”

een deelnemer

Opleiding professionals

Dr. Peter Lauteslager en zijn collega’s Bert Bakker en Marieke van den Heuvel verzorgen cursussen voor (kinder)fysiotherapeuten die werken met de doelgroep. Elk jaar kunt u de cursus ‘Fysiotherapie voor jonge kinderen met het syndroom van Down’ volgen bij ’s Heeren Loo in Ermelo.

Als deelnemer leert u in 2 ½ dag om de test Basismotorische Vaardigheden van Kinderen met het syndroom van Down (BVK) af te nemen en om het testresultaat te herleiden tot functionele behandelingsdoelstellingen. U sluit de cursus af met het testen van een kind met het syndroom van Down en het vaststellen van een actueel behandelplan. De methode is gebaseerd op wetenschappelijk (promotie)onderzoek.

De accreditatiecommissie van het Centraal Kwaliteitsregister KNGF heeft voor het register Kinderfysiotherapeuten en voor het register Algemeen Practicus 25 accreditatiepunten toegekend.
Deelname kost € 550, inclusief lunch, koffie en thee.

Voor cursusdata, inschrijving of andere informatie kunt u contact opnemen met Ina van de Horst, ’s Heeren Loo Ermelo.
(T +31 (0) 880 372 030, E ina.van-de-horst@sheerenloo.nl)

Cursusprogramma